A gyermek társas készségeinek fejlesztése    
   

Marianna Csóti

A gyermek társas készségeinek fejlesztése


Tartalom
Olasson bele!

ISBN: 963 869 144 1
Terjedelem: 272 oldal
Fogyasztói ár: 2800,-

       
 

A könyvről
Sok gyermeknek komoly segítségre van szüksége ahhoz, hogy megtanuljon megfelelően viselkedni, illetve helyesen viszonyulni másokhoz. A könyvből a 7–16 év közötti gyermekek felnőtt segítséggel fejlesthetik azokat a kommunikációs és társas készségekeiket, melyek elengedhetelenül szükségesek a beilleszkedéshez és a jól funkcionáló, a félreértésektől lehetőleg mentes kapcsolatokhoz. 
A könyv pedagógusoknak, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, illetve a szülőknek íródott, de a benne található számos feladatot a gyermekkel együtt kell végigvenni. Az életszerű példák, szórakoztató szituációs gyakorlatok lehetővé teszik, hogy a szülők és a szakemberek hatékonyan fejlesszék a gyermek szociális készségeit és társas tudatosságát, és kialakítsák benne a tiszteletet mások és saját maga iránt.

A szerzőről
A Walesben élő, édesapja révén magyar származású szerző orvosfizikusként végzett az Exeteri Egyetemen, majd tanári diplomát szerzett a Londoni Egyetemen. Négy évig fizikát és a természettudományok alapjai nevű tantárgyat, valamint mentálhigiénét, szociális és emberismeretet tanított Londonban. Ezt követően egy nemzetközi bentlakásos iskolában tevékenykedett: 16–20 év közötti fiatalok lelkigondozását látta el hat éven át. Munkája során értékes tapasztalatokat szerzett a tanácsadás terén. Eleinte ebben a témában írt könyveket a segítő szakma számára.
Legutóbbi munkáit közvetlenül azoknak a fiataloknak és felnőtteknek címezi, akik egy bizonyos élethelyzetben elakadtak, és tanácsra, támogatásra szorulnak, valamint azoknak, akiknek lehetőségük van rá, hogy másokon segítsenek. Könyvei amellett, hogy praktikus életvezetési tanácsokkal látják el az olvasót, rávilágítanak azokra a gyakori problémákra, amelyek megnehezítik mind a gyermek, mind a felnőtt beilleszkedését az iskolai, munkahelyi, családi és baráti közösségbe (iskolafóbia; pánikbetegség és szorongás; sztereotípiák és előítéletek; beilleszkedési zavarok; magány stb.).
Az írónőnek magyarul eddig nem jelent meg munkája.