Gyermekkori szorongás, iskolafóbia, pánikrohamok    
   

Marianna Csóti

Gyermekkori szorongás, iskolafóbia, pánikrohamok

 

Tartalom
Olvasson bele!

ISBN: 963 869 143 3
Terjedelem: 222 oldal
Fogyasztói ár: 2600,-

       
 

A könyvről

Az iskoláskorú gyerekek körében tapasztalható szorongásos zavarok száma sajnos Magyarországon is emelkedőben van. Ezek a zavarok súlyos esetben iskolafóbiához, pánikrohamokhoz is vezethetnek, melyek már alapjaiban befolyásolják a gyermek életét. A kiváltó ok(ok) felderítése nem könnyű, de alapvető fontosságú a probléma orvoslásához.
            A magyar származású szerző gyermekén keresztül maga is megtapasztalta, milyen komoly gondot jelentenek az egész családnak a gyermek szorongásos zavarai, illetve iskolafóbiája. Sok esetben fel sem ismerik, mi van a gyermek rosszulléteinek, „iskolakerülésének” hátterében, és ráfogják, hogy rosszaságból csavarog, holott a szorongása és a félelmei olyan mértékűek, hogy már el sem mer menni otthonról.
            A könyvben a hasonló gondokkal vagy tünetekkel küzdő gyermekek szülei, tanárai, a gyermekekkel foglalkozó szakemberek találnak segítséget az iskolafóbia és a szorongásos zavarok tüneteinek felismeréséhez, a probléma okainak kiderítéséhez. Megismerkedhetnek a leggyakoribb kiváltó okokkal, szituációkkal, és természetesen a hatékony orvoslás lehetőségeivel, valamint ötleteket találnak a szorongással küzdő gyermekkel való bánásmódra, a visszaesés elkerülésére.

A szerzőről
A Walesben élő, édesapja révén magyar származású szerző orvosfizikusként végzett az Exeteri Egyetemen, majd tanári diplomát szerzett a Londoni Egyetemen. Négy évig fizikát és a természettudományok alapjai nevű tantárgyat, valamint mentálhigiénét, szociális és emberismeretet tanított Londonban. Ezt követően egy nemzetközi bentlakásos iskolában tevékenykedett: 16–20 év közötti fiatalok lelkigondozását látta el hat éven át. Munkája során értékes tapasztalatokat szerzett a tanácsadás terén. Eleinte ebben a témában írt könyveket a segítő szakma számára.
Legutóbbi munkáit közvetlenül azoknak a fiataloknak és felnőtteknek címezi, akik egy bizonyos élethelyzetben elakadtak, és tanácsra, támogatásra szorulnak, valamint azoknak, akiknek lehetőségük van rá, hogy másokon segítsenek. Könyvei amellett, hogy praktikus életvezetési tanácsokkal látják el az olvasót, rávilágítanak azokra a gyakori problémákra, amelyek megnehezítik mind a gyermek, mind a felnőtt beilleszkedését az iskolai, munkahelyi, családi és baráti közösségbe (iskolafóbia; pánikbetegség és szorongás; sztereotípiák és előítéletek; beilleszkedési zavarok; magány stb.).
Az írónőnek magyarul eddig nem jelent meg munkája.