PRO DIE

Kiadónk neve az orvosi receptek latin nyelvű szignatúrájából származó előírás. Jelentése: naponta – vedd, használd, alkalmazd naponta!

Miért választottuk ezt a nevet? Egyrészt azért, mert olyan könyveket szeretnénk megjelentetni, melyeket minden nap szívesen vesz kezébe mindenki, aki érdeklődik a testi-lelki folyamatok oka, egészséges vagy kóros lefolyása iránt. Másrészt, mert reméljük, hogy a könyvekben foglaltakat minden olvasó nap mint nap haszonnal alkalmazhatja testi-lelki egészsége megóvása vagy helyreállítása érdekében.

Célunk, hogy az olvasóknak az őket leginkább érintő egészségügyi témákról adjunk át közérthető, átfogó, ugyanakkor szakmailag megalapozott ismeretanyagot, kivitelében is igényes, a könyvészet hagyományait tiszteletben tartó formában.

 

PRO TOTO

Pro toto – azaz a világról megszerezhető ismeretek teljességéért. E név alatt szeretnénk olyan könyveket megjelentetni, amelyek témái az élet számtalan területét felölelik, annak teljességét, sokszínűségét tükrözik.

 

Szalamandra Könyvek

A Pro Die Kiadó Szalamandra Könyvek névvel új ifjúsági ismeretterjesztő sorozatot indít. A sorozat kötetei az általános és a középiskolai tanulmányok humán és reál tantárgyi keretek között oktatott ismeretanyagát egészítik ki gazdag illusztrációs anyaggal szemléltetett információkkal.