Tinnitus - az ördögi kör    

Ferenczi Zsuzsa–Szalai László:
Tinnitus – az ördögi kör
Kérdések és válaszok a fülzúgásról

CD-melléklettel

Pro Die Kiadó

ISBN 963 219 132 3

Olvasson bele!

 

 

A könyvről

Magyarországon a fülzúgás 300 000–500 000 embert érint valamilyen formában. A tinnitusban szenvedők számának rohamos növekedése összefüggésben áll a nyugati civilizáció életformájával, a zajszennyezés, a stressz fokozódásával. Ahogy a kiváltó ok(ok) és a fülzúgás maga, úgy a kezelés is igen sokféle lehet, és igen sokféle kérdést vethet fel. A könyvben a szerzők összegyűjtötték a fülzúgásban szenvedők részéről elhangzó leggyakoribb kérdéseket, melyeket a laikusok számára is könnyen érthető stílusban válaszolnak meg. A könyvhöz CD-melléklet is tartozik, melyen a fülzúgást elfedő, azt csökkentő hangok, zenék hallhatók.

 

A szerzőkről

Dr. Ferenczi Zsuzsa orvos, több szakcikk szerzője, illetve szakkönyv társszerzője. 1998-ban Frankfurtban tanulmányozta a Tinnitus Retraining Terápiát, melyet a MÁV kórház audiológiájának vezetőjeként több száz beteg esetében alkalmazott sikerrel. 2002-től a Mediton Fülzúgásgondozó Centrum audiológus főorvosa.

Dr. Szalai László pszichológus 1998-ban ismerkedett meg a Tinnitus Retraining Terápiával, majd elsajátította e terápia pszichológiai oldalát is. 2000 óta a Magyar Tinnitus Egyesület elnöke. E minőségében rendszeres kapcsolatot tart a világ számos tinnitusszervezetével, lépést tart a tinnitus kezelésének legújabb gyógymódjaival. 1998 óta a Mediton Fülzúgásgondozó Centrum vezetője.